2017. augusztus 19., szombat

WWW 14: Népeknek lábmosása

A mai napon Bryce szépséges hoodoo-it magunk után hagyva a Zion NP-be autóztunk a Vörös Kanyonon át. A Zion NP is nagyon híres, és tömegekre lehet ott számítani (ott is) nyáron.

Egy bemelegítő séta után, ami az egyik kanyonra kínált pazar kilátást, tértünk be a látogató központba, és hallgattuk meg egy geológus hallgató - önkéntes ranger fiatal hölgy (ő akkor geológa?) előadását a Zion elmúlt 200 millió évéről.






A legfontosabb völgybe nem lehet autóval behajtani, hanem egy shuttle jár ott végig. Ezzel elmentünk a völgy végébe, ahonnan indul a Riverside ösvény. Ez a park egyik legfelkapottabb útja, és ennek végétől indul az igazi kanyon túra, ami praktikusan a patakban halad. Sehol nem találkoztunk még ennyi emberrel, de hogy ennyi csetlő-botló emberrel nem, az biztos... A gyerekek rettentően élvezték, és mivel se telefonom, se kocsi kulcs, se fényképezőgep nem lett vizes, így én is jól szórakoztam. A kanyonban a hőmérséklet elfogadható volt, a vízé inkább csak megszokható... viszont kiérve a kanyonból egész késő estig 100 fok felett maradt a hőmérő higanyszála, ami még akkor is sok, ha ez Fahrenheitből van és nem Celsiusból.
Este a Hurricane KOAban nagyon örültünk a luxus viskónknak: saját fürdő, saját konyha, sose látott kényelem...
A shuttle busszal nagyságrendileg napi 12 tonna szén-dioxid kibocsátást kerülnek el. Pótkocsis busz!

A patakban se hagyta magára a családot SuperGerda


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése