2016. szeptember 14., szerda

Pure Michigan 6.

Valószínűleg öregszünk, de jól esett ágyban tölteni az éjszakát. A májusban már halálra unt reggeli (gofri) elköltése után felkerekedtünk, ezúttal vízesés tematika mentén tervezett utunkra.
Az út most is mocsaras tájon vezetett.
Az első vízesés egyszerűen csak úgy mutatkozott be: "my name is Bond"... A Bond falls Michigan egyik leglátványosabb, könnyen megközelíthető vízesése. Most is a már megszokott világvégén-járunk érzéssel érkeztünk és meg se lepődtünk, hogy micsoda embertömeggel találkoztunk. A vízesést kiépített pallón lehet megközelíteni és körbejárni. Számos kisebb-nagyobb lépcsőn zubog lefele a víz a fenyőerdőben. Klassz kis séta volt, megéri ide eljönni.
Bond-falls





A második állomásunknál, amely Agata Falls névre hallgatott megint csak betartottuk a szabályokat, és nem másztunk le a völgybe, így egy épített kilátóhelyről csodálhattuk meg a vízesést. Valamelyik múzeumban láttam egy századeleji képet, amelyen még a völgybe lent is vezetett egy sétaút, azóta megnyerő kerítést építettek, hogy ne menjünk le. Én legalábbis némi hiányérzettel ültem vissza az autóba, de mivel szépen sütött a nap, és már-már elvonási tünetek jelentkeztek, felkerestünk egy világítóházat (nagyon tetszik a világítóház kifejezés) a Sand Point Lighthouse-t, Baraga közelében. Egy nagyon helyes házikó volt. Gyerekeknek fürdést ígértünk, de mivel nem voltak nagy hullámok, így maradtunk a szálloda medencéjénél, és hazaindultunk.
Sand Point Lighthouse
Út közben a napi tematikának megfelelően meglátogattuk még a Canyon falls-t. Ezt Michigan Grand Canyon-jának hívják a "marketingesek". Az ösvény nagyon szépen vitt a zubogók mellett, hatalmas kőlapokon lehetett szökellni. Majd egyszer csak véget ért az ösvény, amit nem akartunk elhinni, ugyanis a parkolóban feltűnt, hogy sokan fürdőruhát visznek magukkal, vagy egyenesen abba öltöznek be, márpedig eddig semmi fürdőhelyet nem találtunk. Úgyhogy kénytelenek voltunk egy csapáson továbbindulni, és megtalálni a titkos ugrálóhelyet.



Az alapvetően sekély patak egy kanyonban összeszűkül és kimélyül, no ebbe ugrálnak a sziklákról azok, akik már láttak valakit fel is bukni a vízből. Számunkra nem tűnt nagyon biztonságosnak, de az biztos hogy szuper egy hely volt.
Hazaérve nagy fürdőzés, majd álomra hajtottuk fejünket.
Canyon-falls




Találtunk egy erdei tündért is. Bár egyesek szerint Koponyányi Monyók volt az. Nem tudom, de magunkkal vittük. Kicsit hangos, de aranyos.

Ágoston aznap is bemutatta, a" hogyan vizezzük össze az utolsó száraz nadrágunkat" mutatványt.



4 megjegyzés:

  1. :) Érzem a friss erdő illatát, hallom a víz csobogását!!!

    VálaszTörlés
  2. Olyan közel vagytok GreenBay-hez, egy Detroit Lions - GreenBay Packers meccset ki ne hagyjatok!

    VálaszTörlés
  3. Gyerekeknek találos kérdés: melyik filmben lakik anya és lánya egy világítótoronyban?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak olyat tudunk, ahol egy árva fiú lakik ott.

      Törlés