2016. május 23., hétfő

Indian Springs Metropark

Hétvégén sétálni voltunk (a kirándulás erős kifejezés lenne a 3,5 mérföldre), Imre már nagyon vágyott a természetbe. Az internet alapos tanulmányozása után arra a megállapításra jutottunk, hogy itt nem fogunk Pilis jellegű helyet találni, de még a Budai hegyek is túlzott elvárás lenne. Van viszont rengeteg recreation area: általában golfpályával összekötött zöld terület, bicikli úttal, 3-5 mérföldes séta lehetőséggel, többnyire tavacska mellett így horgászni is lehet,
Mi az Indian Springs Metroparkot céloztuk meg, kb 40 perc autókázásnyira tőlünk. Talán a természetvédelmi terület kifejezés is helytálló lenne erre a területre. A tanösvény (mert az is van itt) célja a préri növény és állatvilágának bemutatása. A park területén van száraz és nedves (dry and wet) préri is, én a nedveset lápnak mondanám. Majd kedves botanikus kollégáim kijavítanak. A parkoló mellett van egy Environmental Discovery Center ami nagyon jópofa és interaktív módon ismerteti meg a látogatókkal a jellemző élővilágot. A fő attrakció, hogy az épület mellett található tavat alulról is meg lehet nézni. Ez ugyan némi csalódást jelentett számunkra (Tropicariumon edzetteknek), hiszen ez egy természetes víz, így valójában sokat nem lehetett látni, de azért egy-két halat elcsíptünk így is.

Az út ligetes (mocsaras) erdőn (nagyon szégyellem magam, de a pontos szakkifejezést nem tudom:(() át vezetett egy nagyobbacska tóig (Timberland lake). A tanösvény különböző siklók felbukkanására készített fel, azokkal szerencsére nem találkoztunk, csak vadkacsákkal, mókusokkal és egy daru faj egy párjával (sandhill crane, Grus canadensis)
De íme néhány kép:
A bemutató ház és mellette a tavacska, ami alá be lehet sétálni picit.

A tó alatt.

És oldalról is alá lehet kukucskálni. A sas-szeműek felfedezhetnek egy halat is a képen.


A hangyák várát bemutató tábla. 







A Timberland lake és a megfáradt sétálók.


És végül egy videócska Ittzés Szilvinek dedikálva a jó hangulatról:


1 megjegyzés:

  1. Hát ezt nagyon köszönöm!!!!! Meg is lágyította a szívemet, mert a szöveg közben már épp írni akartam a megjegyzést, hogy mi a baj a siklókkal? (És hogy van az, sikló, angolul, egyáltalán?)
    De így már jó, már nem érdekesek a siklók! :-)
    A három kicsi gyerekekekeknek további jó akklimatizálódást!!!
    És csak olvasgassátok szorgalmasan az útjelző táblákat! Nem ám lenézni őket européerként! ;-)
    Hahó! Szilvi

    VálaszTörlés