2016. május 9., hétfő

Az első hét eredményei

Nagyon röviden némi betekintést nyújtanánk mi mindent sikerült elérni az első héten. Uncsi rész lesz ...

Mindketten sikeresen leadtuk a Társadalombiztosítási szám iránti igényünket. Ez cseppet se volt egyértelmű, így aztán különösen nagy öröm.
Gyerkőcök járnak iskolába: egész pontosan szerda óta, és még ma reggel is lelkesen mentek. Elmeséléseik alapján nagyobb esélye van, hogy a tanárnők megtanulnak magyarul, mint ők angolul, de persze ez csak a mérhetetlen elégedetlenkedő hozzáállásom mondatja velem. A tanárokra és osztálytársakra jellemző pár részlet: Hanga első nap kapott egy kézzel írott levelet az egyik osztálytársától, magyarra fordítva a gugli segítségével, Ágostont első nap már messziről integetve várták. Alapvetően a gugli a kommunikáció módja egyenlőre velük, de valami csak ragad rájuk a napi külön angol órákon (1 vagy 2, amikor a normális órákról ki mennek, és csak velük foglalkozik egy tanár). Hanga már volt a múlt héten az osztállyal moziban, Gerda nemsokára megy állatkertbe. No és persze amit legjobban vártak a gyerekek, megkapták a saját Ipadjeiket (az iskolától), jól be is állították maguknak magyarra ....Nagyon tetszik a szülő-tanár kommunikátor (ld. alább).

Az iskola 9.10-kor kezdődik. 9.00 és 9.04 között mindenki felsorakozik a tanterme külső bejáratánál. Minden tanteremnek saját bejárata van, de persze az épület belseje felé is van ajtó.
Gerdust lehet felfedezni a sor elején.
Maga az iskola épület földszintes (hely van bőven), óriási udvarral.
Itt látszik a sok ajtó, minden tanteremhez egy.

Imre már múlt hétfő óta dolgozik, elég sok munkája van már most is, de egyenlőre mindig eljön amikor a gyerekeket Zsuzsa összeszedte az iskolából.
Zsuzsa pedig rendületlenül ismerkedik a környék boltjaival: Kroger, Target, Home Depot, Whole Food, Meier, Walmart és a többivel. Az étel elég drága, és nehezen is találunk egyenlőre olyasmit, amit megesznek a gyerekek, illetve mivel egyenlőre szállodában lakunk ne tudunk főzni. Pláne, hogy az iskolában nincs közétkeztetés, hanem azt ehetnek amit visznek magukkal vagy ott vesznek. Ez utóbbi természetesen egyenlőre kizárt, mivel még nem értik mi az, de azt se eszik meg amit visznek, mert csak. Úgyhogy az étkezések még okoznak némi gondot, különös tekintettel arra, hogy az otthonihoz képest kicsit egészségesebben szeretnénk táplálkozni. Majd biztos belejövünk.
A hétvégén elzarándokoltunk az Ikeába. Két útlezárásba keveredtünk bele, és sajnos a spiné (beépített navi) nem tudott róla. Az elsőt hamar megoldottuk, de az utóbbi,  a mellékelt autópálya kereszteződés egy fél órára rabul ejtett bennünket, és minden lehetséges elérhető kijáratot kipróbáltunk, valamelyiket többször is. 

Végül feladva a nullhipotézist, hogy csak a kereszteződésben van útlezárás (mert mint kiderült az egész autópálya le volt zárva, úgy ahogy volt, alternatív útvonal nélkül), kis utakon jutottunk el az IKEAba, ami pont olyan mint az otthoni, csak az ágymatrac méretek mások: eszméletlen vastagok és egy king size az 76*80-as, mármint inchben. 
Kötelező IKEA fagyi.
Már megint épp hogy csak fértünk be a böszmébe. 
Mérföld, láb, font, gallon, mérföld per óra, mérföld per gallon, Fahrenheit nem gond, de azért be kell látni hogy az az SI bácsi nagyon okos volt, különösen a váltó értékek okoznak azért problémát. 
Hány nem SI mértékegység látható a képen? A helyes megfejtők átérezhetik mit érzünk.
Már nagyon várjuk hogy beköltözhessünk a házunkba, de még mindig a vámosok ülnek a csomagunkon. Csomagfronton állunk talán a legrosszabbul. Az elveszett cipős táskáról valamennyire lemondtunk, ennek keretében vettünk pár cipőt a közeli outletben, Ma beszéltem Joe-val (így kell rá hivatkozni, mivel nem adhatja meg a vezetéknevét ?) az American Airlinestol. Ő most személyesen néz utána a dolognak, és ha a dallasi központban se lesz meg a csomag, akkor valószínűleg kifizetik. 

A hajón utazó konténer múlt héten elhagyta a hamburgi kikötőt. A Vancouver Express-en utazik, remélem nem a szélére került...
Lehet követni hogy merre jár éppen, ez nagyon tetszik. Reméljük tartja a menetrendjét majd!



1 megjegyzés:

  1. Csak úgy simán likeolom, izgi. :) Drukkolok a mielőbbi beköltözéshez :D

    VálaszTörlés