2018. március 28., szerda

Miami

A téli szünet második részét Miami-ban és környékén töltöttük. Reménykedtünk benne, hogy erre felé melegebb lesz, mégiscsak már-már trópusi az éghajlat elvileg, bár valójában csak a meleg mérséklet öv déli része, monszun éghajlat. Mivel a száraz évszak télen van, a legtöbb turista ebben az idoszakban érkezik. Key Biscane-en szálltunk meg, ami Miami-tól DK-re található sziget. Első útunk az Everglades Nemzeti Park szélén található egyik aligátor parkba vezetett.
Ez egy tipikus turista látványosság volt, precízen működő fogaskerekekkel. Ennek első része egy fél órás "airboat" utacska, amin a hajó vezetője évek óta gyakorolt mondatokkal és viccekkel szórakoztatott minket. Hogy ő miért nem unja azt nem tudom, egyszer végighallgatni azért szórakoztató. A hajó olyasmi volt, mint amilyet filmekben már láttunk: egy bádogteknő, hatalmas propellerrel a végén (esetünkben egy nyolchengeres Chevrolet motorral, ami nem csendes, amikor benzinhez jut..).



A körút során  néha siklottunk csendben, hogy nézelődhessünk (pl. aligátort), volt hogy teli gázzal suhantunk, és élveztük a szelet, a sebességet, és a végeláthatatlan mocsárvilágot. Ezután egy mocsári állatokat bemutató show-ra jogosított még belépőnk. Ennek keretében egy viszonylag lassú mozgású, de szintén szórakoztató úr mesélt nekünk érdekes dolgokat, szemléltetve is azokat az állataival. Megdöbbentő volt, amilyen nyugalommal sétált a krokodilok között, ahogy kezelte a hatalmas békáját, vagy éppen a bogrács méretű páncélját cipelő teknősbékát. Azért az durva volt, amikor e békát megcsókoltatta (szájon pusziltatta) egy fiatal néző csajjal, és persze hogy nem lett belőle herceg ezúttal se...



Hanga és Ágoston is megragadott egy aligátort, arcukról elég vegyes érzelmeket olvastam le.


A turistáknak szóló bemutató után, elmentünk az Everglades Nemzeti Parkba. Maga az Everglades hatalmas nagy, sajnos csak a közelebbi látogató központba jutottunk el, de mivel nemsokára indult egy vezetett séta a közelben, így egy ranger társaságában  ismerkedhettünk meg a park állat- és növényvilágával. A megismerkedés pedig nem holmi túlzás, mert a kroki kb. 1 lépésre volt a turista úttól, de szerencsére egy madár, aki megpróbálta elcsenni hal zsákmányát, teljesen lekötötte. Mi meg megerősödtünk abban, hogy nem érdemes Floridában a vizek közelében bambulni...




Második Miamiban töltendő napunkon elautóztunk a Key West felé. Key West egy szigetsor utolsó tagja, sok más sziget érintésével lehet odajutni, amiket hidak kötnek össze, és gondolom kedvelt nyaralóhely. Szép lehet, és különösen jó lehet innen egy jachttal kihajózni. Az őszi hurrikán erősen megviselte ezt a szigetsort, hatalmas törmelék hegyek húzódtak az út mentén, és jó pár teherautót láttunk, amelyek ezeket a törmelékeket hordták el a szigetekről. Sok újraépült házat is láttunk. Legközelebb mindenképpen hurrikán előtt jövünk.
Miamival magával nem nagyon ismerkedtünk meg, amit futólag láttunk a városból az nem tünik rossznak, elég klassz nyaralóhely lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése