2018. január 15., hétfő

Universal Studios

Az utolsó orlandói napunkat a Universal Studio parkba terveztük, ami még a Walt Disneynél is drágább volt. Ez az élményközpont kvázi 2 vidámparkba és egy vízi parkba van rendezve. Ismét igyekeztünk korán érkezni, de így is már óriási hömpölygésben találtuk magunkat, amikor a parkolóból tartottunk a bejárat felé. A biztonsági kapukon, ujjlenyomat vételen már egyáltalán nem csodálkoztunk.


 

A vidámparkokban Universal filmek díszletei között lehet kóborolni. Mi Legfőképp a Harry Potter részre voltunk kíváncsiak és nem is csalódtunk. Tényleg olyan volt mintha beléptünk volna a filmbe. Ezért be is vállaltunk egy komolyabb sorban állást a zimankóban a Roxfort kastélyba, ahova az előrejelzés szerint 180 perc volt a várakozás valójában 2 óra alatt abszolváltuk. Ha tudom előre mi lesz odabent valószínűleg nem megyek be, de így a boldog tudatlanság állapotában töltöttem ezt a 2 órát. Az utolsó fél órát már a kastély falain belül töltöttük beszélő festmények és egyéb varázslatok között. Több helyen is megmérték Gerdát, hogy be mehet-e, mindig alulról súrolta a lécet, de végül beengedték (Teljesen igazuk van, hogy ennyire vigyáznak). Maga az attrakció tulajdonképpen egy hullámvasút-féle 3d-s vetítéssel fűszerezve (nagyon sok tengely körül forognak a székek), az "unforgettably thrilling" jelzőkkel illették a prospektusban. Mindannyian más érzelmekkel távoztunk, volt aki zöld arccal koncentrált a helyes légzéstechnikára, volt ki a halálfélelemtől remegő lábain egyenesen megállni próbált és akadt aki a technikai részleteken merengett, de abban megegyeztünk, hogy szuper intenzív, életre szóló élmény volt. Én a magam részéről nem csak a saját életemet féltettem, de Gerdáért is aggódtam, aki szerencsére rájött, hogy a biztos menekülési útvonal a csukva tartott szem. 


Nekem ez az adrenalin-sokk elég is volt, a gyerekek és Imre még felültek egy Jurrasic parkbeli vizes hullámvasútra, ami a Disney-park-beli Splash Mountainhez hasonló, csak másképpen becsomagolva, cseppet se volt unalmas! A Island of Advantures-ből átvonatoztunk a Roxfort expresszel az Abszol-útra, ami megint csak szenzációsan sikerült. Teljesen a Harry Potter filmbe repültünk, mind a kb. 20 ezren akik ott tolongtunk.

Az áhított varázspálca még Ollivander boltjában.
Varázsolunk...

Itt beszereztünk egy varázspálcát, amit ugyan aranyárban mértek, de Gerda erre vágyott mióta látta a filmet (a repülő seprűről az utolsó pillanatban letett, szerintem a hullámvasút élmény hatására). Kaptunk egy térképet is aminek segítségével varázsolni is tudtunk a park kijelölt helyein. szenzációsan van kitalálva, és szuperül működik az egész.
Sajnos a rettentő hideg miatt nem élveztük ki ezt az ideiglenes tudományunkat. Beültünk egy fear factor show-ra (látogatók jelentkeznek még a show előtt, és tényleg durva dolgokat csinálnak) és végül egy 4d-s Shrek filmre, majd menekülőre fogtuk és az egész napos szájkarate ellenére egyikünk sem próbálta ki az igazi hullámvasutat...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése