2018. január 8., hétfő

Walt Disney Varázslatos királysága

Lobogott a hajunk a nagy sietségben, hogy a cudar északi Michiganből a meleg Orlandoba érve beléphessünk Walt Disney királyságába. Walt Disneynek 4 parkja van Orlandoban, ezek közül a hagyományosnak tekinthető Magic Kingdom-ot választottuk.

A Magic Kingdom térképe.
Maga a Walt Disney birodalom rengeteg szállodából, golf pályából, fürdőkből ill. vidám parkokból áll össze kb. egy 70 négyzetkilométeres területen. A parkon belül lehet autóval (ez messze a legproblémásabb), busszal, hajóval, vagy akár vonattal is közlekedni. 
A Disney világ.
A fő parkoló  "műhold távlatból".
Mi az Epcon parkolóból (ide jött a shuttle a szállodától) a Monorail-lel mentünk át a Magic Kingdomhoz. A vonatozás ingyenes a parkon belül, bár pontosabb a megfogalmazás, ha azt mondom hogy a parkoló árában benne van. Ezt a vasútrendszert 1971-ben indították el, 1991-ben kapott frissítést vonalrendszer bővítés és új kocsipark formájában (külsejében nem változtak). Csúcs időszakban (mint a két ünnep között) napi 150 ezer utast szállít. 
Érkezik a Monorail az állomásra.
Mint mindenhova, itt is biztonsági ellenőrzésen keresztül vitt az út. Már a monorailhez való eljutáshoz is át kell ezen esni, majd a vonatozást követően a parkba jutáshoz jegy ellenőrzés, ujjlenyomat vétellel! Ez először meglepett, de később több helyen is ezzel azonosítottak bennünket. 
A parkban mindenkinek lehetősége van 3 attrakcióhoz "gyors bejutást" regisztrálni adott időpontokhoz, így ott nem kell végigállni a teljes sort. Mi kb. reggel kilenckor próbáltunk regisztrálni, de már rengeteg dologhoz nem volt időpont csak késő estére. Reggel 9-nél korábban egyszerűen nem tudtunk volna odaérni, így is a shuttle a szállodától reggel 7.20-kor indult. Egész egyszerűen őrületes tömegek özönlenek ilyenkor a parkba. 


Balra lent Aranyhaj tornya, jobbra lent pedig egy működő gőzhajó, ami azért elég nehézkesen mozgott az egyik kicsi tavon.
A parkban azért viszonylag sokféle dolgot sikerült kipróbálni kiváló sorválasztó taktikánknak köszönhetően. Talán a legjobb a "splash mountain" volt, ahol egy fatörzs-csónak szerűséggel belezuhanunk a vízbe, de ez is szépen be van csomagolva egy 1946-os film keretmeséjébe és majd 10 perc míg körbe-körbe csónakázgatunk.


A sorbanállást különböző kütyüink segítették.
 






A film legismertebb dala természetesen felcsendült itt is, akárcsak a youtube-on: https://www.youtube.com/watch?v=6bWyhj7siEY


Maga a csobbanás

Egészen másik pályán indult a Monsters Inc. (Szörny Rt.) pavilon. Itt ugyanis egy kisebb kabaré közepébe keveredik az ember, és bizony nem kegyelmeznek a vendégeknek. Nagyon szellemesen van összerakva.
A parkban van természetesen rengeteg hullámvasút és mindenféle pörgő, mozgó dolog, minden-minden becsomagolva ismerős figurák történeteibe.




Délután óránként a kastély előtti "főtéren" egy 20-30 perces válogatást lehetett megnézni, meghallgatni a frissebb Disney filmekből. Felcsendültek az Aranyhaj, "Jégvari", Béka és a Hercegnő és még amire nem emlékszem filmek megkerülhetetlen slágerei.



Pontos menetrend szerint megjelenik a Marching Band is, meg fesztivál járműveken az ismert figurák. (Sajnos a videó róla túl nagy, nem tudom ide belinkelni, de a youtube-on biztos találni eleget belőlük.)

És természetesen mindenütt büfék, ajándékboltok, hihetetlen méretekben, hogy kiszolgálják a százezres tömeget. Profi szórakoztatást nyújt (inkább) a gyerekeknek, és azok akik esetleg már nem lelik örömüket Donald kacsában és Minnie Mouseban, őket pedig a profi logisztikai rendszer nyűgözheti le!

Egy újabb sorban állás közben elfogyasztott csülök.

"Muppeték" ablakokból show-ztak nekünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése