2016. augusztus 24., szerda

Blockparty

A Niagarától azért siettünk vissza már szombat este, hogy részt vehessünk a lakókörzetünk (subdivision) éves mulatságán. Több magyar nóta is eszembe jutott pl. "lakodalom van a mi utcánkban...", vagy "Utcabálról jött a hír a szomszéd ház mögül, Ki élt és mozgott összegyűlt úgy este hét körül..."
A hír a főútról való lekanyarodásál várt már hetek óta, hogy aug.21-én blockparty lesz a szomszéd utcában. A gyerekek elég sokáig blogpartynak gondolták és mondták:)


Már évek óta kacérkodom otthon egy ilyen szervezésével (a közeli Törcsvár utcában tartanak ilyet minden nyáron), de a Sasadi út sajnos nem kimondottan alkalmas terep. És itt el is akadok általában, bár most már ismerek néhányakat a közeli csendesebb utcában. Majd meglátjuk...
A felnőttek alapvetően ettek-ittak-beszélgettek, mi is ismerkedtünk picit (de csak módjával, mert Imre hamar hazament és ő képviseli a csevegés vonalat nálunk). A gyerekeknek viszont egész komoly vidámparkot varázsoltak: ugrálóvárak, vetélkedők (cipő lerugó verseny, vizes lufi dobálás, dinnyeevő verseny, limbó, stb), vattacukor, jégkása - amiket mindenki maga csinálhatott, jégkrém, arcfestés, stb. Jött egy tűzoltóautó is amit kívül-belül alaposan meg lehetett vizsgálni illetve kipróbálhatta aki akarta, milyen a tűzoltóslaggal célba juttatni a vizet. A csúcs attrakció kétségkívül egy köbméteres tartály volt tele vízzel, ami felett egy csapóajtóra rá lehetett ülni és ha egy baseball labdával eltalálták a hozzákapcsolt céltáblát nyílt a csapóajtó és az ott ülő a vízbe esett. Talán a képről egyértelműbb a dolog. Szerencsére Gerdának is Ágostonnak is volt ott osztálytársa így ők nagyon jól érezték magukat.
Elég erősen kellett eltalálni a céltáblát, így gyakori volt, hogy a dobálok megunták és kézzel benyomták, hogy essen már le az illető.





3 megjegyzés:

  1. Kedvet kaptam, hogy mi is kiköltözzünk egy picit :)

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok! És elkezdődött már a suli? Mennyi volt a szünet? Puszi, o.

    VálaszTörlés
  3. Ejnye, Zsuzsi! Csak tessék rendesen ismerkedni, igazi amerikai csevegősen! Le ne maradj a legfontosabb infókról a néjbörhudra vonatkozólag!!! Ha pedig jól belejössz, a karácsonyi carol -éneklés szervezését már el is vállalhatod!
    És várjuk a híreket az iskoláról!!! Bye! Szilvi :-)

    VálaszTörlés