2016. június 19., vasárnap

Detroit első pillantásra

Gondoltuk, még se menjünk haza úgy, hogy be sem néztünk Detroitba. Délelőtt biciklizni voltunk, így délután 4 körül indultunk csak el, de mivel perzselő forróság volt ez nem volt baj. Az autópálya bevisz egészen a város szívébe, ami a Detroit folyó partján van. Ez a folyó köti össze a Lake Erie-t és a Lake St. Clair-t. Gondoltunk sétálunk egyet a parton és integetünk a kanadaiaknak. Nos, ezt Detroit jelentős számú lakosa is így gondolta ezen a gyönyörű délutánon, úgyhogy a parkolás kisebb nehézséget okozott, de végül sikerrel jártunk. (Az, hogy tilosban sikerült megállnunk szerencsére csak akkor derült ki mikor visszaértünk az autóhoz, így nem izgultunk és végül még büntetést sem kaptunk, mert a rendőrök még néhány autóval odébb szöszmötöltek a papír kitöltésével.)
Átkukkantottunk Kanadába, ahol persze vidámpark volt a parton....
A sétány végén megtaláltuk a detroiti gyerekek kedvenc helyét, a GM torony aljánál lévő szabadstrandot. Ide a gyakorlott detoritiak már eleve fürdőruhában érkeznek, de legalább is hoznak váltóruhát. A képen talán az is jól látszik, hogy a fehér ember ritka erre, mint máshol a fehér holló. 

Miután kellően összevizezték magukat a gyerekek betértünk a GM toronyba. Detroit-i városnézésre a People Mover-t ajánlják, ami tulajdonképpen a metró, csak a chicago-ihoz hasonlóan a föld felszín felett megy, csak itt nem fém, hanem beton tartószerkezet van alatta. Sajnos éppen felújítják 2 hétig, úgyhogy majd legközelebb megyünk egy kört vele. A GM toronyban meg lehet csodálni az összes GM-hez tartozó autót - ehhez képest viszonylag kevés időt töltöttünk itt. 
GM torony kívül, belül.


Ennyi elég is volt Detroitból így elsőre. Mivel elég messze parkoltunk elindultunk visszafelé. Majd augusztusban váltóruhával jövünk.

1 megjegyzés:

  1. Egy-két órával ezelőtt Aliz és Eszter elkezdtek sivítozni, hogy állítólag holnap már jönnek a Benyóék is a hittantáborba! Ez komoly? :-))))
    A korábbiakhoz: A Field day pont mint '74-ben, majd küldök fotót...:-)
    Most már ígérem, sűrűbben írogatok, mert vége - majdnem - a tanévnek!!! Lementek a norvégok is, stb., hőség, érettségik, hittantábor, ilyesmik zajlanak.
    Tényleg nem fair, hogy mi itt élvezkedünka profi leírásaitokkal (esti olvasmánynak nagyszerű), és semmi viszonzás.
    A húgom most volt néhány napot Chicagoban, és lelkesen mesélt, de mindre legyintettünk, hogy tudjuk, tudjuk és tudjuk. Kértük, hogy próbáljon meg valami olyasmit mesélni, amit a Benyóék még nem írtak meg. Nem nagyon sikerült...:-)
    See you soon!
    Bye! Szilvi

    VálaszTörlés